Område Tusen vintrar - Uppsala vinterfestival

Festivalområden

Tusen vintrar – Uppsala vinterfestival arrangeras i centrala Uppsala. Nedan presenteras de huvudområde där festivalens olika aktiviteter arrangeras.


Islandet
Islandet är området från Islandsfallet till Svandammen, Flustret, Svandamshallarna och närområdet i Stadsträdgården. Tidigare packades all is från Fyrisån här och bildade ett dramatiskt islandskap. Därav namnet Islandsfallet.

Under festivalen bjuder Islandet in till olika aktiviteter bland annat isskulturparken Konst i Islandet, skridskobana, vinterfest med isbar och mycket mer.

Slottsbacken
Uppsalas citybacke är en given plats under festivalen. Den är redan idag en pulkabacke mitt i city med nära anlutning till Islandet. Här har Uppsalaborna åkt pulka i alla år och på senare år även snowboard.

Till området hör också den nyinvigda paradgatan, borggården utanför slottet och Carolina Rediviva.

Centrum
Uppsala centrum med gågatan och Stora torget är en självklar samlingsplats under festivalveckan. Här finns bland annat Kärlekens träd som står på plats för fotografering under Alla hjärtans dag.

Resecentrum
Resecentrum är en naturlig knytpunkt för dig som är tillresande. Här står en av isskulpturerna som tillhör Konst i Islandet. Missa inte heller Radisson BLUs isbar med värmande fårskinnsfällar och eldar.


Toaletter

Offentliga toaletter finns i alla gallerior i city. Du hittar också toaletter i på Uppsala Konsert & Kongress och Resecentrum samt i anslutning till Stadsträdgården och St. Eriks torg.